(placeholder)

Triopas

VERDER KIJKEN NAAR TRANSFORMATIE EN STEDELIJKE VERNIEUWING

(placeholder)

copyright © 2016 Triopas

vervolg


. . . . En dan kan het feestje beginnen. Als alle kadootjes zijn uitgepakt, fluistert Triopaatje zijn plannetje in het oor van Tim. Tim vindt het een geweldig idee.

Snel gaan ze op zoek naar twee kwasten. En ze pakken elk een stoel uit de woonkamer en dragen die naar buiten. Naar de voortuin. En dan gaan ze aan de slag. Ze werken heel hard. De verf vliegt in het rond en na een poosje zitten ze zelf ook helemaal onder. Als Triopaatje en Tim eindelijk klaar zijn, ploffen ze neer in het gras. Moe maar tevreden kijken ze naar het nieuwe huis van Tim. Ze hebben namelijk de hele voorkant geverfd, in allemaal felle kleuren. De grijze voordeur is nu geel en de stenen zijn blauw en groen. En zelfs het grote raam is geverfd. Het raam is nu oranje, en je kunt er niet meer door naar binnen kijken.

“Nu valt jouw huis veel beter op tussen de andere huizen”, zegt Triopaatje, “en dan hoef ik de volgende keer niet meer zo lang te zoeken.”

Als Triopaatje is uitgerust en het feestje is afgelopen gaat hij gauw weer verder op zijn reis over de aarde. Op de hoek van de straat kijkt hij nog even om. Het gekleurde huisje van Tim kan hij van heel ver nog heel goed zien. Het is nu het allermooiste huisje van de straat.


LEES terug...