(placeholder)

Triopas

VERDER KIJKEN NAAR TRANSFORMATIE EN STEDELIJKE VERNIEUWING

(placeholder)

copyright © 2016 Triopas

Triopaatje en het anders-huisje


Triopaatje is op weg naar Tim. Op reis over onze planeet is Tim een van zijn beste vriendjes geworden. Tim is jarig vandaag en Triopaatje mag op zijn feestje komen. Daar is Triopaatje heel trots op. En daarom heeft hij een mooi kado voor Tim. Een grote doos met allemaal potjes verf. Om mee te kleuren. Want dat is wat Tim het allerliefste doet. En nu is Triopaatje dus op weg naar het huis van Tim. Ik woon tussen een heleboel andere huizen had Tim gezegd, met een groot raam aan de voorkant, en ook een klein tuintje.

Maar Triopaatje kan het huis van Tim niet vinden. En hij zoekt al een hele poos. Hij heeft al wel tien straten gelopen. Maar de straten lijken heel erg op elkaar. Ze zijn allemaal heel lang en heel recht. En er staan ook heel veel auto’s, aan beide kanten van de straat wel honderd. Er staan zoveel auto’s dat Triopaatje de huizen bijna niet kan zien. En de huizen zijn ook allemaal hetzelfde. Ze hebben allemaal een groot raam aan de voorkant. En ook allemaal een tuintje. Net als het huis van Tim.

Een beetje sip loopt Triopaatje een nieuwe straat in. In een van de tuintjes zit een oude man op een bankje. Het bankje staat voor zijn huis. Onder het grote raam. De oude man kijkt stilletjes voor zich uit.

“Weet u waar Tim woont”, vraagt Triopaatje.“Nee dat weet ik niet”, zegt de oude man. . . .


LEES verder...